Anonim
Een week op trainingskamp - Zo deel je dat in

Castelli

Voor de profs je zimaperiode de tijd om op trainingskamp te gaan. Maar nu de eerste voorjaarsklassiekers verreden zijn, begint het bloed ook bij de liefhebbers tvrđe te stromen. Voor velen van ons je dit dan ook dé periode om de base te leggen voor een goed seizoen en bijvoorbeeld een trainingskamp in het buitenland te beleggen.

Dođite i posjetite Mallorcu, Costa Blanca od Lanzarote. Želite li gledati više kilometara prijeći kilometre u verkeersluwe en bergachtige gebieden en de armen en benen te warmen aan de zon in plaats van aan de kachel.

Castelli

Savjeti za treninge kampa su uspješni

Maak voor je najzanimljiviji treninzi i kampovi. Ako planirate da se uvjerite, nećete zaboraviti da li je riječ o najnovijim uvjetima rada. Jeste li ostali bergop rijden, da li je možda jedan od vlastitih vozača, da li je iskoristio vlaku u Bergopu? Allemaal belangrijke zaken om vooraf over the te denken.

Castelli

Op trainingskamp gaan je heerlijk. Volledige fokus na de fets, osposobljavanje i opcenito planiranje. Je voelt je čak i een echte prof. Maar neka se opiše, je zult niet de eerste en ook zeker niet de laatste renner zijn die uitgeblust terugkeert van een trainingskamp. Hoe zorg jij ervoor dat je topfit terug keert van trainingskamp? Dit moet je weten:

Ga niet enthousiast van start

Natuurlijk heb je er veel zin in! De verleiding je dan ook groot om bij aankomst de eerste dag op trainingingskamp jezelf izravno u sloven en in het zweet te werken. Maar gebruik de eerste dag vooral om te aclimatiseren. Laat je lichaam wennen aan de andere omgeving, de hoogte, de omstandigheden en kom čak i bij van je reisdag. Een rustig rondje peddelen kan natuurlijk geen kwaad, maar rust vooral uit, je hebt tenslotte nog heel de week.

Mi zijn geen profs

Elke dag 6 do 7 sati u het zadel doorbrengen je zeker geen uitzondering. Nedjeljni tjedan dana prije 30 sati je oke zeker niet raar. Maar waarom? Omdat het kan? Od omdat smo hetben afgekeken van de profrenners. Wat daarbij voor het gemak vergeten wordt, is het feit dat profrenners het hele jaar door zo'n 25 uur in the week de fets zitten en dus niet anders gewend zijn. Ben je liefhebber je tjedan dana na 6 do 12 sati normalan voor jou? Dan kun je van 30 uur wel eens flink veel spijt krijgen. Je lichaam je daar immers niet op ingesteld. U eerste instantie valt het niet echt op, maar de kans dat je kasnije helemaal leeg (en overtraind raakt) ligt op de loer. Dit is geen onzin, dus spiegel je niet aan een ander maar luister vooral naar je eigen lichaam.

Castelli

Een trainingskamp doe je vaak niet alleen, on je savijen pad pad sastao een gezelschap wat hetzelfde doel heeft, namelijk trainen. Dat zorgt niet alleen tijdens de ritten onderweg maar zeker ook na treningu voor gezelligheid en goeie gesprekken. Došao je i dogovoreno da se trenira, maar als je zelf niet de sterkste savijen en toch altijd met de groep meetraint kan het nog weleens gebeuren dat je aan het einde van het trainingskamp niet meer vooruitkomt. Luister daarom altijd naar je lichaam en durf te besluiten je eigen plan te trekken! Blijf zelf nadenken en volg niet klakkeloos de groepsdynamiek.

Uiteraard zorg je fijne randvoorwaarden: een mooi verblijf, een goeie location, een fiets en mogelijke verzorging. Daarnaast je praktisch om een ​​goed plan te hebben voor je trainingskamp. Deel je tjedan u ispunjenim rutama, a možete vidjeti da li je intenzivno bilo kada biti optimalan kunt profiteren van voorbereiding. Als je opat plaats van bestemming alles nog moet uitzoeken verlies je kostbare treninge- of hersteltijd.

Castelli

Zo deel je een trainingskamp in

Deze globale planning kun je gebruiken als je gentend bent om tussen de 6 en od 12 uur za trening tjedno. Verder kan het een houvast zijn als je anders gewend savijen.

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materijalni klaar en fiets (optioneel) een uurtje de benen los.
 • Dag 2 = aklimatizacija: 2, 5 uur ontspannen rijden.
 • Dag 3 = duurtraining: 4 uur rustige trening met koffiestop.
 • Dag 4 = duurtraining: 5 uur, rustig uurtjes maken ispunio 2 blokken van 20 min bergop.
 • Dag 5 = rustdag, met optioneel een uurtje losfietsen.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 6 uur, de mooiste route van de omgeving met koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maksimalan 2 uur rustig peddelen susreo dodatne koffiestops.

Ben je organiziran za treninge s vlakom, a vlak je gemiddeld 12 do 20 sati tjedno, a dan vam je natuurlijk een schepje bovenop doen. Neem dit als leidraad:

 • Dag 1 = aankomstdag: maak je materijalna klaar en fiets 2 uurtjes de benen los.
 • Dag 2 = aklimatizacija: 5 sati.
 • Dag 3 = duurtraining: 5 sati uur susret 3 x 20 blokken bergop.
 • Dag 4 = duurtraining: 2 uur rustig rijdenj met koffiestopje.
 • Dag 5 = duurtraining: 5 sati treninga ispunjeno je intervalno treniranje bergopa.
 • Dag 6 = koninginnenrit: 8 uur, de mooiste route van de omgeving met koffiestop.
 • Dag 7 = uitfietsen: maksimalan 2 uur rustig peddelen susreo dodatne koffiestops.

Bij een treningsamp je lekker weg van huis, hoef je niet te studeren, te probuđen energija u andere dingen te stoppen. Dat zorgt ervoor dat je više energije nad hebt dan u een 'normale' tjedan thuis. Je kunt dus iets meer training aan, maar ook herstellen gaat wat makkelijker. Het is alleen wel verstandig om die nodige rust ook te pakken. Las dus gerust een rustdag een kava vožnja. Een dagje flaneren langs een Spaanse bulevar je namelijk ook geen straf. Daarnaast heeft goede trening aleen efekt als je ook goed rđa. Zo kom je sterker terug en noga je opinio treningsamp na osnovu voor een mooi seizoen!