Anonim
Wat is de ideale cadans

Luc ClaessenGetty Images

Fietsen je op zichzelf geen al te moeilijke handeling. Maar het bepalen van je ideale cadans - ofwel trapfrequentie - om zo optimaal mogelijk te presteren is een stuk ingewikkelder. Zo blijkt ook uit het groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken naar de beste trapfrequentie.

Hogere kadeni - RPM

Eerder dit jaar toonde een Brits onderzoeksteam aan dat amateur-renners geen voordeel halen uit een hogere cadans (rpm). Sterker nog, ze vonden het tegenovergestelde: je benen dwingen om een ​​kunstmatig hoog aantal omwentelingen te draaien, zorgt ervoor dat de hartslag de hoogte in gaat en efficiëntie daalt. Je verspeelt simpelweg energije.

Onlangs werd er in Medicine & Science in Sport & Exercise een onderzoek gepresenteerd, waarin wetenschappers van University of Queensland u Australiji een poging hebben gedaan om de meest efficiënte trapfrequentie voor amateurwielrenners te bepalen - de cadans waageng aeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhl,

Meest efficiënte trapfrequentie

Ako želite, ponovno ćete dobiti 14 rekreativaca koji se koriste za stalni promet od 2, 5 vata po kilogramu lichaamsgewicht - wat neerkwam op gemiddeld 183 watt. Dat moesten ze doen met een cadans van 40, 60, 80 en 100 rpm en tot slot een cadans die ze zelf mochten kiezen. Ondertussen regreerden de onderzoekers welke spieren er werden gebruikt, hoe hard ze aan het werk waren en hoeveel kalorični de fietsers aan het verbranden waren.

Tim de WaeleGetty Images

Uiteindelijk bleek dat de vrijwillige deelnemers de minste energye verbruikten bij een cadans van 60, maar dat ze een voorkeur hadden voor een cadans van 81 rpm. Eden kadena na 80 okretaja u minutu nalazi se slatko mjesto te životinjski vatop od Vastus Lateralis - eén van de belangrijkste spieren in quadriceps - het meeste vermogen can leveren zonder energye te verspillen. Daarmee je het dus de meest efficiënte en gelijkmatigste cadans.

De optimale kadeni

Dus je 80 okr / min nu optimale cadans voor fietsers? Misschien Wel als het gaat om fietsen in een laboratorium sastao een hoop sensoren aan je lijf. Maar dit geld niet in de 'echte' wasld waar meerdere factoren je idealan kadadan bepalen, zoggg Hunter Allen, CEO van Peaks Coaching Group en auteur van het boek Training and Racing with Power Meter. Je cadans wordt voornamelijk bepaalt door twee zaken: het type spiervezels dat in je lijf hebt en je cardiovasculaire fietsconditie, aldus Hunter. De balans tussen deze factoren - die uiteraard kan verschuiven - bepalen jouw ideale trapfrequentie.

Bepaal zelf jouw ideale cadans

Om nu zelf te weten te komen wat voor jou de beste trapfrequentie zou moeten zijn, is het dus belangrijk om te teten te komen Welk type spiervezels je in benen hebt en hoe het met is fietsconditie is gesteld.

Als je van die dikke bovenbenen hebt waarmee je nauwelijks fatsoenlijk een spijkerbroek kunt aantrekken en is heel makkelijk spiermassa aanmaakt in sportschool (snelle spiervezels), a dan je het te verwachten dat je beter een iet laereen. Simpelweg omdat je meer spiermassa hebt om op de pedalen te duwen. Als je heel moeilijk spiermassa aanmaakt (langzame spiervezels) hr / od behoorlijk slank gebouwd savijen, dan heeft het waarschijnlijk de voorkeur om een ​​hogere cadans aan te houden. Zo hoef je minder kracht po pedaalslag te geven om dezelfde output te leveren.

Als je pas bentnen met fetsen, of als je momenteel niet een al te beste fietsconditie hebt, dan is het verstandig om een ​​lagere cadans aan te houden, omdat je cardiovasculaire systeem de hoge hartslag nog niet goed aan kan die daarbij komt kijken. Dat systeem geeft er op zo'n moment de voorkeur aan om meer op is spierkracht te vertrouwen. Zodra je fitter wordt, zal de balans gaan verschuiven en ga meer werk leveren vanuit je kardiovaskularni systeem en daarmee ook een hogere cadans gaan opzoeken.

Gonzalo Arroyo MorenoGetty Images

Hunter geeft aan dat de renners die hij traint altijd een 3 tot 8 rmp hogere cadans hebben tijdens de periode van topvorm, ten opzichte van de rest van het jaar.

Overzicht ideale trapfrequentie

Alles samengevat can de ideale trapfrequentie bepaald worden aan de hand van dit overzicht:

  • Snelle spiervezels / Slechte conditie: Jouw persoonlijke cadansvoorkeur je aan de lage kant, tussen od 75 en 85 rmp.
  • Snelle spiervezels / Goede conditie: Je efficiëntie is het hoogst bij een cadans tussen de 85 en 90 rpm.
  • Langzame spiervezels / Slechte conditie: Jouw persoonlijke cadansvoorkeur zal eveneens liggen tussen de 85 en 90 rpm.
  • Langzame spiervezels / Goede conditie: Je efikasnost je het hoogst bij een hoge cadans, 95 rpm meer.

Sve što je ilustriralo i idealne kadete, Hunter na Lancea Armstronga umro je na kongresu i sreo se s velikom hop trapfrequentie. "Wat vaak vergeten wordt je dat Lance voordat hij kanker kreeg, a jamand je bio sretan veel spiermassa. Hid reed toen vaak rond aan 85 o / min ", aldus Hunter. "Hij kon zijn kracht zo goed kwijt op de pedalen en zijn kardiovaskularni systeem kon de arbeid goed aan. Nadat hij genezen je, bio je hij meer dan 15 kilograma spiermassa verloren en hij imao je daarmee niet langer de spierkracht o hard op de pedalen te duwen. Maar hij imao je noge za čuvanje motocikla i pokretanje motornih frekvencija, ali i zbog toga što ste tražili odmor. "